Wintervoorn

20 Jan 2012

Vorige week ben ik maar weer eens gaan vissen. Door omstandigheden is Marius de laatste tijd alleen in het weekend in de gelegenheid om te vissen . Het went snel om samen op stap te gaan dus moet ik mij ertoe zetten om te gaan vissen.

Ik ben voor de gelegenheid sublid geworden van een tweede vereniging en kan dusĀ  gewoon in Brielle gaan vissen zonder eerst een dagvergunning te gaan halen. Wel valt op dat er in de vergunning van hengelsport vereniging sinds vorig jaar wat aanpassingen zijn gekomen . Dit speciaal onder vermelding van Vliegvissers. Dit beperkt ons als vliegvissers behoorlijk in de haven van Brielle. Steigers en de kade direct aan de openbare weg zijn voor ons niet meer toegestaan. Jammer want met een rolworp komt je lijn niet achter je en zou het dus helemaal niets uitmaken.

IMGP5269

Een ochtend vissen tot rond 3 uur in de middag leverde met moeite 5 voorns op van een gemiddelde maat. Niet de kneiters die we vorig jaar vingen. Wel grappig om er ook twee op de droge vlieg te vangen, ze zaten regelmatig aan de oppervlakte dus ik kon de uitdaging niet weerstaan.