Winde in het Valleikanaal

24-04-2010

Na een avond op de club, waar Erik (de Noorman)vd Hoek een presentatie kwam geven over vissen op Winde en Wintervoorn, hebben we besloten maar eens de kant van het Valleikanaal op te gaan. Volgens de verhalen zou er in de periode maart/april grote aantallen Winde moeten zitten en dat willen we wel eens meemaken.

Omdat het wel een stukje rijden is zijn we op tijd vertrokken maar toch ook weer niet te vroeg er moet toch eerst een vergunning gekocht worden en de winkel gaat pas om 13:00 uur open. Als we aankomen in Leusden zien we dat de winkel net open gaat en voor 2,50 per persoon zijn we een dag lid van de HSV Woudenberg en mogen we vissen in het Valleikanaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als we bij het stuw aankomen is het optuigen en vissen geblazen. Het stromende water is bijzonder om te zien maar van veel Windes is niets te merken. Als we al een tijdje bezig zijn , langzaam oplopend komen we bij een beekje dat mooi het kanaal instroomt. Het lijkt een ideale plek voor vis maar toch vangen we eerst niets. Na enige tijd loopt mijn verklikker ineens weg van vlak onder de kant. Ik trek de lijn strak en voel de weerstand, het is echt vis! Ik geef Marius snel een seintje en hij komt mijn kant uit met een vragende blik … vis? Ja het is echt vis een mooie maat Winde en met enige moeite, vanwege de wat hogere kant, wordt de Winde geland. Na de foto gaat de eerste (denken we dan nog) terug het water in, vlug verder vissen misschien zitten er nog meer. Ik krijg direct nog een aanbeet maar kan deze niet verzilveren. Hierna wordt het stil en we zien niets meer van vis dus dan maar koffie drinken. Tijdens de koffie komen we Erik nog tegen bij het stuw hij staat even een uurtje te vissen maar heeft ook geen resultaat.

Na de koffie gaan we weer terug naar de plek waar ik daarvoor de Winde gevangen heb. Ik besluit de lijn in de hoofdstroom te werpen zonder verklikker en dan langzaam binnen te strippen. Ineens een aanbeet , nummer twee denk ik maar het is een Brasem en geen Winde toch een mooie vis en ik ben er blij mee.

Hierna vangen we niets meer opvallend is dat er ook geen enkele andere bijvangst is het lijkt wel of het kanaal verder leeg is.

We besluiten volgende week nog maar eens te proberen.