Alaska trip 2015

Na de vele enthousiaste verhalen van Sjaak, op de vliegvisclub, te hebben aangehoord dacht ik uiteindelijk dit is een vistrip waar ik wel zin in zou hebben. Een reisje naar een afgelegen gebied, vliegvissen, kamperen, met een vlot de rivier afzakken en de kans op veel vis waaronder zalm. Daar moet ik eens naar informeren. Mijn vismaten Marius en Leen dachten er ook zo over en wilden wel mee.

Zo begon het al weer twee jaar geleden. Ik stuurde een mailtje naar Peter, die dit reisje al jaren organiseert, om onze interesse bij hem te melden. Het antwoord was leuk dat jullie misschien mee willen, beter als Alaska gaat het niet worden en er zijn niet veel voorwaarden om mee te gaan.
Je moet vliegvisser zijn, je twee jaar van te voren aanmelden, een borreltje lusten en gezond zijn. Hieraan kon ik volgens mij voldoen dus de keuze was gemaakt. Ik zou in een vistrip¨naar Alaska gaan maken maar het zou nog wel even gaan duren voor het zover was.

In januari van dit jaar ben ik dan begonnen met mij te verdiepen in de de benodigdheden die voor een goede trip van belang zijn. Het gaat dan kleding, hengels, slaapzak, vliegen en niet te vergeten de Esta verklaring. Zonder deze Esta verklaring gaat het allemaal niet door.

De hengels, een aftma 6, 7 en 8 de laatste had ik niet dus moest ik er nog een aanschaffen, liefst een reishengel zes of zevendelig. Ik heb wel een switch hengel aftma 8 en was hiermee al een tijdje aan het oefenen deze zou ik zeker ook meenemen. Tweehandig is voor deze trip niet nodig maar het leek mij leuk om als afwisseling op het enkelhandig werpen om ook de switch hengel mee te nemen.  Alle hengels voorzien van drijflijnen, achteraf gezien zou ik zeker voor de # 8 ook een intermediate of langzaam zinkende meenemen.

DSCN0623_01 - kopie Wooly Worm BattleCreek Kryptonite Spanker

De vliegen en streamers binden doe ik natuurlijk liefst zelf en na wat onderzoek op internet en informeren bij Peter en Sjaak ben ik inkopen gaan doen. Haken, veren, zonkerstrips, chenille en holografische flash zijn de belangrijkste benodigdheden in verschillende kleuren. Hierna is het binden begonnen en natuurlijk weet je dan al, uit eerdere ervaringen, dat er veel teveel vliegen gebonden gaan worden.  Dat is nu eenmaal het onderdeel voorpret bij een trip als deze. Noem het maar op Eggsucking leech, Woolyworm, Battlecreek, Kryptonyte Spanker en de Flashfly niet te verwarren met de Fleshfly. Dit alles in verschillende kleuren en haakmaat.

Flash Fly Flesh Fly Egsucking Leech (zonker) DSCN0620_01 - kopie

Na alle voorbereidingen is het dan ineens 9 augustus en vertrekken we met Icelandair naar Alaska voor ons avontuur, een Floattrip op de Goodnews.

De komende tijd wil ik in mijn Blog een verslag proberen te maken van deze mooie trip .