De eerste dag Floaten

De eerste dag floaten.

We moesten een behoorlijk stuk afleggen naar het tweede kamp, dit was zo’n uur of vijf floaten verderop. Het water in de rivier stond laag en we moeten regelmatig uit de boot om deze over de ondiepe stukken heen te slepen. Ook moeten er grote rotsblokken die net boven het water uitkomen worden ontweken tijdens het floaten. De stroming van de rivier waar deze het meer verlaat is rustig. Maar al snel gaat het op sommige stukken harder stromen. Langs de oever zijn boven het water hangende takken en bomen en het vlot wordt door de stroming in de bochten naar de kant geduwd.

De jongens voorop het vlot kunnen de takken vaak net ontwijken maar voor mij achterop is het een paar keer raak. Ik ga regelmatig door de takken heen tot het uiteindelijk ook een keer mis is. Een dikke boomstronk geeft mij niet veel keuze om deze niet in de ribben te krijgen zet ik mij met de voet af en maak een buiteling achterover van het vlot in het water. Hoewel ik de bodem schamp blijft het gelukkig bij een bult op het hoofd en een nat pak. De float must go on. Het is goed afgelopen en het natte pak is zo vergeten als we tien minuten later Dolly’s staan te vangen.

Het bekende kraaltje, imiteert een zalmeitje, los op de lijn geschoven met een haakje er onder is het killing. Het is bijna elke worp raak. Dolly’s en Char zijn echte vechters en gaan door met springen en spartelen tot ze onthaakt zijn. We krijgen er geen genoeg van, een vliegvissers droom. Na een uurtje vissen gaan we verder, nog een klein stukje floaten naar het tweede kamp waar we twee nachten zullen blijven. Aangekomen zetten we eerst de grote tent op en dan de drie kleine tentjes terwijl Peter een kopje soep maakt.

De Nosees zijn hier ook volop aanwezig en vallen gelijk aan. Na het eten gaan we natuurlijk weer vissen. Een stukje terug lopen naar de plek waar we eerder de Dolly’s hebben gevangen. Als we stopppen voor de nacht wordt nog wat vis gevangen voor bij het kampvuur en de whisky.

De tweede dag op deze stek begint met ontbijt waarna er natuurlijk weer gevist wordt. Op weg naar de visstek zijn duidelijke sporen te vinden die de aanwezigheid van beren verraden. Er wordt weer volop Dolly’s gevangen en prachtige Char zelf zoveel dat we het bijna te makkelijk gaan vinden. Het kraaltje vervang ik voor een Woolyworm die meer in de oppervlakte wordt gevist. Er is ook een diepe poel waar de eerste Silvers gevangen worden door Peter. Zelf heb ik hier mijn eerste Silver aan de haak gehad maar helaas verspeel ik hem na een korte dril. We vissen nog met onze #6 hengel dus voor de Silvers iets te licht en moet het allemaal erg voorzichtig. Na het verspelen van mijn eerste Silver vang hier wel een mooie cutthroat forel. Een prachtige vis en leuk voor de afwisseling. Naast het kamp loopt nog een kreek als zijtak van de rivier. Peter, Ernst en Leen zijn hier al wezen vissen en hebben er mooie Vlagzalm gevangen. Marius en ik gaan hier in de middag ook nog kijken, ook wij vangen hier mooie Vlagzalm. Direct na de aanbeet merk je al het verschil met een Dolly. De Dolly die gelijk alle kanten opspringt terwijl de Vlagzalm in de stroming gaat hangen, je voelt het bonken op de hengel..

  

De tijd gaat snel en ongemerkt voorbij, morgen gaan we al weer verder naar het volgende kamp. Maar eerst weer een kampvuur en een borreltje. Terwijl Peter nog wat op de film zet.