De tweede float “kraanvogel eiland”

Kraanvogel eiland

Het regent en waait we moeten weer een behoorlijk stuk floaten. De rivier loopt op dit stuk door een Canyon en er zijn versnellingen. We komen een keer lelijk vast te zitten met het vlot op een paar grote keien in de rivier. Het is redelijk diep rond de stenen dus even uitstappen om de boel vlot te trekken is lastig. Na een tijdje lukt het toch en kunnen we verder. Onderweg vullen we de watervoorraad aan bij een klein stroompje dat direct uit de muur lijkt te komen. Het doel is het Kraanvogeleiland, zo genoemd omdat er bij de Goodnewstrip in het verleden altijd kraanvogels te zien waren. Voor het Kraanvogeleiland ligt een diepe poel op deze plek verwacht Peter als eerste plek meer Silvers tegen te komen. We zetten kamp op en na het eten worden de eerste lijntjes geworpen. Ik  met de nieuwe zevendelige #8 hengel een Frequent Flyer van Orvis. Peter vangt als eerste twee mooie Silvers en het klinkt “fish on”. Ik krijg een aanbeet maar verspeel hem weer bij de dril net als op de vorige stek. Na het vissen is er weer een kampvuur, wat Dolly’s op de gril en een paar Whisky’s om de zaak gezellig af te sluiten.

DSCN0810_01      DSCN0811_01            

De volgende ochtend na het ontbijt gaan we het weer proberen we staan op een rij in het water en werpen naar de kant waar we de Silvers verwachten. Werpen, strippen en doorlopen en weer opnieuw werpen zegt Peter. Leen vangt er een, Ernst drie op rij Marius en ik blijven op de nul staan. Tot het eind van de ochtend als ik dan toch mijn eerste Silver vang op een oranje Kryptonite Spanker. Na de lunch ga ik het voor het eerst met mijn switch hengel proberen ik vang er zes bij en een mooie cutthroat van ongeveer 45 cm. In de avond maak ik het af op 8 Silvers en de Cutthroat forel. Hiernaast nog een aantal aanbeten die ik niet kon verzilveren. We sluiten de dag weer af met de inmiddels traditionele vis van het vuur en Whisky.

     DSCN0813_01            DSCN0817_01      

De volgende morgen gaan we weer door naar kamp 4.