De derde float “De Muur”

De Muur

Om 09:30 zitten we op het water voor vijf uurtjes floaten naar onze volgende stek. Onderweg proberen we nog wat te vissen maar gevangen wordt er niets. Het is weer een bewolkte en winderige dag. In de middag bereiken we de nieuwe kampeerplek, omgeven door wat eilandjes zetten we de tenten op een hoger gelegen kant op. Als alles staat gaan we nog even vissen voor het avondeten. Marius en Peter vangen voor de rest blijft het op een nul staan. Na het avondeten gaan we toch nog even op Dolly’s vissen maar het is al merkbaar minder aan het worden. Ik ga voor het kamp nog even met mijn switch aan de gang en werp in de richting van waar ik wat geplons heb gehoord . Ik krijg een aanbeet en vermoed een kleine Silver maar het blijkt een mooie regenboog forel te zijn  Weer een nieuwe soort, ik heb nu Dolly’s, Char,  Cutthroat, Vlagzalm, Silvers en Regenboog gevangen een mooi resultaat. Tijd voor een borrel en wat nakaarten.

DSCN0465_01                  

De volgende ochtend gaan we weer terug naar de poel en van de kant af kunnen we de Silvers zien liggen. Het lijkt niet Marius zijn ochtend hij verspeelt er 6 achter elkaar. Leen vangt er een, Ernst Peter en ik hebben geen geluk en verspelen onze vissen. Na de lunch een gezonde salade dit keer gaan we in twee groepjes vissen. Marius en ik gaan naar de poel terug en de anderen naar de “muur”. We hebben geen geluk en besluiten maar op de dolly’s te gaan vissen. Vandaag zal wel de laatste keer zijn dat we nog gericht op Dolly’s gaan vissen. Je merkt ook dat het meer zoeken is en niet meer zo als de eerste dagen toen was bijna elke worp raak. Na het avondeten gaan Marius en ik naar de “muur” een stukje lopen door het struikgewas waar ook nu weer duidelijk sporen van beren zijn te zien. We zorgen dat we ons goed hoorbaar verplaatsen om geen beren te verrassen. Bij de muur moet je diep waden in een behoorlijke stroming om met je worp ver genoeg te komen tegen de kant aan waar de Silvers liggen. Het genomen risico wordt in mijn geval beloont met twee mooie vissen die ik achterwaarts lopend naar de kant breng om te kunnen onthaken. De avond gaat snel en we willen niet in het donker door het struikgewas dus terug naar het kamp.

      DSCN0843_01

Zoals elke avond zorgt onze vuurexpert voor een prachtig kampvuur.