De vierde etappe “Het Kanaal”

Het Kanaal

De vierde etappe brengt ons bij een stek die als het kanaal wordt omschreven. Iets voorbij het kamp is een stuk waar het water een inlaat inloopt en in het verlengde hiervan kan er gevist worden. Tegenover het kamp ligt een beverburcht en in de ochtendmist zijn de bever zeker aktief.

          DSCN0471_01       DSCN0470_01

Het is mogelijk om aan het eind van de landtong het water in te lopen en een behoorlijk stuk te waden. We staan dan met de rug naar de hoofdstroom van de rivier en kijken tegen een hoge wand aan. De Silvers zwemmen tussen ons en de kant in een diepe geul. We moeten onze steamer zo dicht mogelijk  tegen de kant werpen om hierna weer binnen te strippen. Dolly’s zijn er niet meer dus we vissen allemaal met onze aftma 8 en zware streamers met nog extra loodhagels op de lijn. Best lastig om met dit extra gewicht je lijn er goed en ver uit te krijgen. Voor mij de gelegenheid om het weer eens met mijn switch te proberen.

                 

We vangen regelmatig Silvers ,in verschillende maten en in kleur varierend tussen spatzilver en meer naar rood. Om ze te landen moet er naar het begin van de landstrook worden gelopen. In het water onthaken is geen optie.

Morgen gaan we naar de laatste stek.