Een stap verder met het vliegvissen

Mijn nieuwe winter visserij.

Het afgelopen jaar heb ik een nieuwe Bellyboot gekocht een die meer van mij boven het koude water houd. Mijn oude Bellyboot was aan vervanging toe maar ik wilde ook in kouder water kunnen bellyboten. Dit omdat ik mij in de winter wil gaan toeleggen op het vissen op grootwater en vooral grote snoek. Uit mijn onderzoek bleek dat er ook wel wat extra accessoires nodig waren om mijn plannen te gaan uitvoeren. Een dieptemeter, zware zinklijnen, een hengel en natuurlijk iets van een streamer. Op het internet kwam ik Marc van Smartlures tegen en na het lezen van de verhalen op zijn website werd ik alleen maar enthousiaster. Ik nam contact op met Marc voor tips en informatie waarna een afspraak om eens langs te komen in de zaak zo gemaakt was. Ik heb daar een ochtend en groot deel van de middag doorgebracht. Toen ik vertrok had ik veel informatie en de benodigde accessoires aangeschaft. Een dieptemeter, een aftma 10 hengel, een sink6 lijn en verschillende materialen om streamers op tubes te binden. Voorzien van veel informatie en met grootse plannen ging ik weer naar huis. Ik kon niet wachten om het allemaal eens uit te proberen.

De afgelopen maanden ben ik diverse keren in mijn omgeving wezen vissen met de nieuw aangeschafte spullen. Ik ben de Zevenhuizerplas, en de Vlietlanden gaan ontdekken. Een nieuwe manier van vissen, een waarin ik zeker nog een beginner ben. Ik ben mij ervan bewust dat het niet alleen investeren is in spullen maar dat het ook tijd gaat kosten. Mijn eerste indruk is dat het geweldig is, lekker op het water dobberen op zoek naar grote snoek die zich in de diepte ophoud.

De gouden flash streamer     Zonnetje op de Vlietlanden     Mooi in de hoek gehaakt             

De eerste twee pogingen leverde wel wat vragen op maar geen vis. De derde keer dat ik er op uit trok besloot ik naar de Vlietlanden te gaan en het daar eens te proberen. Het water was 4-5 graden er stond weinig wind en met het zonnetje was het zeker goed uit te houden. Vrij kort uit de kant is het al een meter of 10 diep en wordt dan snel nog dieper. Ik bleef een beetje op de grens van 4 tot 7 meter zitten en viste met een goudkleurige flash streamer.  Het zoeken is naar een school met prooivis op de dieptemeter. Dit is iets waar ik nog wat onbekend mee ben. In de omgeving van deze prooivis zou dan ook de snoek kunnen liggen.  Na een uur of wat zonder succes te hebben gevist ga je natuurlijk afvragen, doe ik het wel goed.  Dan ineens volgt er een ruk aan de lijn, een aanbeet en gelijk staat er druk op de hengel. Ik hou de lijn strak de hengel staat krom. Ik wil natuurlijk mijn eerste snoek die ik vanuit de Bellyboot vang niet verspelen. Na een mooie dril heb ik dan echt de eerste snoek gevangen. Geen meter plus maar toch een mooie 85 cm en dat dan op ongeveer 6 meter diepte. Wat een geweldig gevoel en het smaakt naar meer.  Het doel is natuurlijk om dit jaar nog een meter plus snoek te vangen. Mijn hoop is gevestigd op de grootwater BB dag van Smarlures waar ik samen met Hanafi in januari aan ga deelnemen.