Verrassend leuk snoeken

Uitje bellyboot snoeken 18 februari 2018

Het plan was om met de bellyboot op de Randmeren te gaan snoeken met z’n vieren reisden we in alle vroegte af richting Harderwijk.  Het was al behoorlijk koud maar het leek met elke 50 kilometer die we dichter bij ons doel kwamen dat de temperatuur verder zakte. Uiteindelijk stonden we bij het doel van de reis en keken we uit over een bevroren stuk water. Het ijs was te dik om in te bellyboten en te dun om er op te lopen. De vaargeul , het stuk waar we in vissen was zo goed als onbereikbaar. Teleurgesteld keken we elkaar aan en er moest een nieuw plan komen want gesnoekt zou worden. We besloten om te gaan kijken bij een ander watertje grappig genoeg veel dichter bij huis waarover we wel wat goede dingen hadden gehoord. Dus na weer een lange rit terug kwamen we aan bij onze nieuwe bestemming. Er lag wel wat ijs maar het grootste gedeelte was open water. De zon scheen inmiddels waardoor de kans was dat het dunne laagje ijs dat langs het riet lag wel zou verdwijnen.

       

De bellyboten werden in orde gemaakt met van alles er op en er aan.  De zinklijn met grote streamers in mijn geval gebonden op tubes. Al snel bleek dat zinklijnen hier overbodig waren de hele plas is volgens de dieptemeter/fishfinder nergens dieper als twee meter. Dus ombouwen naar een intermediate lijn om te zorgen dat we niet steeds aan de bodem bleven plakken. We begonnen aan de kant waar geen ijs lag en al snel werden de eerste snoeken gevangen.

     

Mooie sterke exemplaren met prachtige tekening  maar niet heel erg groot. Na een tijdje was inderdaad het ijs weg bij het riet en konden we met de bellyboot komen waar waarschijnlijk niet veel gevist werd. Dit omdat er vanaf de kant niet echt toegang tot dit stuk lijkt te zijn.  Vlak langs het riet varend kregen we ook diverse aanbeten en wisten we er ook te verzilveren. Weer mooie sterke snoeken die hard op de streamers klapten.  Duidelijk een verassend mooi watertje vlak bij huis met een goed snoekbestand. Aan het eind van de middag was er maar een conclusie mogelijk  ons besluit hier te gaan vissen had de dag gered.  Met vier man 12 snoeken op een watertje nergens meer dan 2 meter diep wie had dat kunnen denken.  Wij waren in ieder geval zeer aangenaam verrast en zullen er zeker nog weer eens gaan proberen.  Voor een middag bellyboten bied het veel voordeel, lekker dicht bij huis, geen uitgebreide uitrusting nodig. Een #7 hengel met intermediate lijn en een paar streamers is voldoende.