Zwarte nimf voor de Wintervoorn

Benodigheden:

 

Foto 1 en 2: Doe een tungsten goudkop op de haak en zet binddraad op tot in de haakbocht. Bind een bosje zwarte fibers van een veer in als straatje.

foto 1    zwarte nimf foto 2

Foto 3 en 4: Knip het restje van de fibers af. Knip aan één kant het strookje glimmend folie in een puntje. Bind dit dan bij het puntje samen met het (goudkleurig) koperdraadje bij de haakbocht in. Breng de binddraad  bij de haakbocht en zet zwarte dubbing op de draad.

zwarte nimf foto 4    zwarte nimf foto 3

Foto 5 en 6: Wikkel (rechtsom)  met de zwarte dubbing een lijfje tot 2/3 van de haak. Trek de glimmende folie over het lijfje en zet het met een paar wikkelingen  binddraad vast. Maak nu met het (goudkleurige) koperdraad  linksom drie wikkelingen tot waar het lijfje stopt en zet het koperdraad met  binddraad vast.

  zwarte nimf foto 5    zwarte nimf foto 6

Foto 7, 8 en 9: Knip het restje koperdraad af , zet weer zwarte dubbing op de draad en maak een volle thorax tot achter de goudkop. Trek het stukje glimmende folie over de thorax en bind de folie met een paar wikkelingen  achter de goudkop vast, knip het restant af.

    zwarte nimf foto 7zwarte nimf foto 8zwarte nimf foto 9

 

Foto 10: De vlieg afbinden met een whipfinisher .Pluk met een dubbingnaald wat van de dubbing onder bij de thorax los en klaar is de vlieg.

zwarte nimf foto 10