De Compara

 Materiaal:

Stap 1.

De haak in de vice  zetten. De binddraad opzetten en wikkelen tot bij de haakbocht.  Hierna staartje inbinden van twee even lange fibers van een Mallard veer de twee staartfibers iets omhoog zetten. De binddraad naar voren wikkelen over de mallardfibers tot iets voor het haakoog en daar de rest van de fibers afknippen.

 Compara 1a      

Stap 2.

De twee of drie CDC veertjes op elkaar leggen. Met de puntjes naar voren gericht  en iets voor het haakoog op de haaksteel binden  hierna omhoog zetten door een paar slagen binddraad  voor de veertjes te zetten aan de kant van het haakoog. Dit zijn de vleugels..

Compara 2a

Stap 3.

De binddraad achter de vleugels brengen en met het binddraad een taps toelopend lijfje binden eindigend bij de staartfibers.

 Compara 3a

Stap 4.

Dubbing op de binddraad zetten en van achter( bij de staart) in wat ruime slagen tot aan de vleugels naar voren wikkelen , waardoor een gesegmenteerd lijfje ontstaat.

Compara 4a

Stap 5.

Met de dubbing nog twee slagen voor de vleugel maken en twee wikkelingen met zwart binddraad achter het haakoog, dit is het kopje, en dan afbinden.  En hierna de CDC vleugels iets uitwaaieren.

Compara 5a

Foto 6 en 7.

Het eindresultaat van voren en opzij  gezien.

Compara 6a    Compara 7a

Een prachtige Compara en prima droge vlieg voor in de Nederlandse polder.